Efterskoleelever sover i shelter ved efterskole i Jylland

Kontaktgrupper

Fra din allerførste dag på Brejning Efterskole bliver du en del af en af vores 11 faste kontaktgrupper, som består af 10-14 elever. Kontaktgruppen bliver sammen med klassen din base i hverdagen. Kontaktgrupperne bor sammen og deler bl.a. toilet og bad, desuden har alle kontaktgrupper en buddy-kontaktgruppe, som de også bor sammen med. Alle kontaktgrupper er blandet af både drenge og piger og har en fast kontaktgruppelærer, som I mødes med ca. en gang om ugen. På møderne og indimellem hjælper kontaktgruppelærerne både med praktiske og sociale spørgsmål fx at få både værelserne og kontaktgruppen til at fungere for jer.
Det er også kontaktlæreren, du og dine forældre har kontakt med angående din generelle trivsel på skolen

I løbet af din første tid på Brejning Efterskole hjælper din kontaktlærer dig med at sætte nogle personlige mål for resten af dit efterskoleår. Det kan fx handle om at blive mere struktureret, mere åben, give slip på kontrollen, eller noget helt fjerde. Målene skal være relevante for dig, og sammen følger I op på dem i løbet af året.

FUN FACT

Multibanen er også et af de bedste steder til at sidde i solen og hygge med vennerne.

Hverdagen

Efterskoleelever arbejder med projektledelse

Hverdagen

Hverdagen på Brejning Efterskole indeholder alt fra undervisning til fritid.
Hver dag starter med morgenmotion, hvor der kan vælges mellem flere forskellige ruter. Den korteste af ruterne er på lidt over 1 km, så alle kan være med. Morgenmotionen sætter gang i kroppen og giver en god start på dagen.

Herefter er der morgenmad i spisesalen og tid til bad m.m. Inden undervisningen går i gang, er der rengøring.

Formiddagene er fyldt med undervisning i prøvefag, som dansk, matematik, engelsk, tysk/fransk og fysik/kemi. Efter frokost rykker vi for det meste udenfor og har undervisning i fx linjefag, valgfag eller
på projektledelse.
Når undervisningen er slut, er der tid til at hygge sig og slappe af, inden vi skal spise aftensmad. Om aftenen efter aftensmaden er der stilletimen, hvor der er tid til lektielæsning, lektiecafé eller til bare at slappe af, inden der igen er tid til fælles hygge og forskellige aftenaktiviteter.
Ved dagens afslutning slutter vi af sammen med en kort aftensamling inden, at du skal være på værelserne klokken 22 og i sengen 22.30.

Weekender

Brejningefterskole2021 03779

Weekender

På Brejning Efterskole er mange gode grunde til at blive her i weekender, det er nemlig der, du har den allerbedste mulighed for at lave forskellige aktiviteter, som der ikke er så meget tid til i hverdagen eller bare at slappe af og hygge sammen med de andre elever.

Vi laver mange forskellige ting i weekenderne, fx:

  • Strandtur, med picnic og beachvolley
  • Julehygge med småkagebagning, konfekt og gaveproduktion
  • Søskendeweekend - alle inviterer deres søskende til aktivitetsweekend
  • 5-kamp - hvem laver den bedste hotdog, det højeste tårn...
Værelse på Brejning Efterskole ved Vejle

Værelser

Vi har ingen suiter, men vi har rum med sjæl, efterskolefornemmelser og gode værelseskammerater.

Du kommer til at bo på et værelse med en, to eller tre andre elever af dit eget køn. I værelserne omkring dig bor der både drenge og piger. Alle værelser har køjesenge, skriveborde og skabe.

Du skal være på dit værelse fra klokken 22.00 om aftenen, så du kan nå at få en god nats søvn inden du skal
ud på morgenløbeturen næste morgen klokken 7.00. Du kan selvfølgelig også vælge at sove i shelter eller
hængekøje, hvis du hellere vil være ude - tiderne er dog de samme.

Læs mere om skolens faciliteter

To efterskoleelever sejler kano ved efterskole i Jylland

Udlandstur

Du kan blive rejseleder for dine kammerater. Hvad vi skal lave næste gang, ved vi ikke. Det er nemlig noget, du og din årgang selv bestemmer og planlægger.
Det siger sig selv, at vi voksne stiller nogle krav til turen - og skolen har et bestemt budget til rådighed. Men indenfor de rammer, får I lov som elever og projektledere at finde ud af, hvad der kan lade sig gøre og at få det til at lykkes. Udlandsturen er et af de helt store projekter, I gennemfører i forbindelse med jeres projektlederuddannelse

"At rejse er at leve", har H.C. Andersen sagt. Det mener vi også på Brejning Efterskole. Livet er for os en dannelsesrejse. Udlandsrejsen er en del af dette, hvor vi - også fysisk - bevæger os væk fra det hjemmevante og ud i det fremmede. Her lærer vi om andre menneskers kultur og oplever forskelle og ligheder med vores egen kultur. Vi laver mange forskellige ting, fx adventure-aktiviteter som rappelling, sejlads på fossende vandstrømme, badning i små bjergsøer, padling i kanoer, og opdagelsesture i underjordiske huler - bare for at nævne et par stykker.

Efterskoleelever i naturen til spejderløb

Spejderløb

Vi har mange elever, som elsker at bruge en del af deres weekender på spejderløb.
Spejderløb minder om adventureraces. Den største forskel er, at man på et spejderløb skal løse en række opgaver (poster) undervejs, som supplerer de fysiske udfordringer. På den måde er spejderløb en ideel mulighed for at lære sine kammerater endnu bedre at kende. Her er både vores nuværende, tidligere og kommende elever klar på at tage udfordringen op.

Vi støtter al deltagelse i spejderløb og giver økonomisk tilskud. Vi stiller også gerne skolens udstyr til rådighed, hvis bare I leverer det pænt ... og rent ... tilbage igen